Agregati za struju – vodič za odabir i tipovi agregata

Eksperti iz Minimotora Vam pomažu da izaberete pravi agregat za struju za Vaše potrebe

Uz stalne godišnje periode bez struje, agregat za struju – generator struje Vam pomaže da održite nezavisnost od iznenadnog nestanka, ali i da zaštitie sve uređaje i stvari koje zavise od upotrebe struje. Pored toga, kada je u pitanju rad na lokacijama gde nemate direktno napajanje strujom iz mreže – agregati su pravo rešenje.

Agregat – generator struje je prva linija odbrane od problema sa napajanjem. Međutim, zbog ogromnih razlika u ceni – zbog različite namene, često je ozbiljan izazov da se izabere pravi agregat.

Najbolji savet je da uvek kupite najmanji agregat koji će zadovoljiti Vaše potrebe u pogledu snage – tj. vati koje morate da generišete.

Šta je agregat za struju?

Agregat za struju ili električni generator stvara energiju pretvaranjem goriva u električnu energiju.

Agregati su veoma slični vašoj lokalnoj elektrani; samo u mnogo manjem obimu. Umesto sagorevanja uglja za okretanje turbina, većina generatora koristi motore za pretvaranje benzina, prirodnog gasa, propana ili dizel goriva u korisnu električnu energiju.

Potrebna snaga agregata za struju

Jedan od načina da odgovorite na pitanje koja vam je veličina agregata potrebna je da saberete snagu svega što želite da napajate. To će vam dati grubu procenu. Pored toga, imajte na umu da neki uređaji – na primer, klima uređaji, frižideri i pumpe za rezervoar – troše mnogo više snage u trenutku kada se uključuju.

Drugi način da razmislite o izboru agregata za struju prave veličine za vaš dom je da razmislite koliko često će vam biti potreban – i koliko dugo. Isto tako, ako se agregat koristi za druge namene, kakva će dinamika takvog korišćenja biti.

Zaključno, savetujemo da nas pozovete, a mi ćemo Vam odmah dati konkretan savet.

Koji tipovi agregata za struju postoje?

Postoji nekoliko vrsta električnih generatora. Pored toga, svaki tip ima podtipove. Na primer, prenosivi agregati za struju obuhvataju sve, od solarnih generatora do inverterskih modela. Tabela ispod prikazuje četiri glavna tipa generatora: prenosivi, stacionarni, RV i PTO.

  • Prenosivi agregati (najrasprostranjeniji agregati, laki za upotrebu),
  • Veliki stacionarni agregati (za veće objekte – kuće i zgrade),
  • RV agregati (agregati za kamp kućice, vozila),
  • PTO agregati (agregati koji se povezuju sa traktorom da bi generisali struju).

Prenosivi Honda agregati - najbolji izbor

Nakon godina testiranja i prodaje, nedvosmisleno smo zaključili da su Honda agregati za struju najbolji na tržištu. Naš zaključak je sledeći:

Honda je najtiši, najlakši i najsnažniji agregat za struju koji smo koristili i koji prodajemo – čak je premašio svoje navedene mogućnosti i pogonske uređaje i alate koji su uzrokovali preopterećenje drugih generatora. Njegova prepoznatljiva karakteristika je visokokvalitetni Honda motor, koji je znatno veći nego kod ostalih aggregata koje smo testirali.

Honda agregati imaju odličnu reputaciju i priznanje u industriji kao zlatni standard – prema tome, savetujemo da pogledate našu ponudu.